Publicaties van het Eerste MAP-FGM Internationaal Seminarie

De papers van het 1e Eerste Internationaal Seminarie, dat plaats vond in Madrid op 3-4 Februari 2017 en dat werd georganiseerd door het “Gender Equality Observatory” van de Rey Juan Carlos Universiteit en Wassu-UAB Foundation van de Universidad Autonoma Barcelona, werden gepubliceerd in het Engels en het Spaans. De publicatie, getiteld “Sociocultural and legal aspects of FGM/C: transnational experiences of prevention and protection”, is een bundeling van de papers van de Europese en Afrikaanse onderzoekers die deelnamen aan het seminarie.

Het Seminarie was gestructureerd in twee thematische lijnen, waarbij de eerste het thema “Vrouwenbesnijdenis” vanuit drie perspectieven benaderde, met name antropologie (Adriana Kaplan), feministisch interpretatief denken (Mawaheb El-Mouelhy, Armelle Andro, Ana de Miguel en Laura Nuño Gómez) en de wettelijke aspecten (Agnes K. Meroka, M. Elena Torres Fernández, Julia Ropero Carrasco en Charlotte Chevalier).

De tweede thematische lijn analyseerde het beleid ten aanzien van preventie en bescherming, en was onderverdeeld in drie geografische panels. Els Leye, Elise Johansen, Sara Johnsdotter en Hazel Barrett presenteerden hun werk ten aanzien van preventie en bescherming in Europa, en Afrikaanse ervaringen werden gedeeld door Fatoumata Coulibaly, Kemo Fatty en Marycelina Msuya. Tot slot deelden Nora Salas Seoane, Aina Mangas, Mª Teresa Martín de Villodres, Julia Pérez Correa en Ana Buñuel lokale ervaringen uit Spanje.

Het boek werd gepubliceerd door Dykinson publishers en is verkrijgbaar in harde kopie via observatorio.igualdad@urjc.es. Het is tevens te downloaden in het Engels of Spaans.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *