Pentru cât timp ar trebui să faci ciclism pentru pierderea în greutate? Un expert dezvăluie ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci cu bicicleta

Pierderea în greutate: Ciclismul este un antrenament cardio. În cadrul unui antrenament cardio, de obicei se începe să se ardă grăsimile doar după primele 20 de minute, spune celebrul antrenor de fitness Vinod Channa.

Pentru cât timp ar trebui să faci ciclism pentru pierderea în greutate? Un expert dezvăluie ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci cu bicicleta

Trebuie să faci ciclism timp de 20-30 de kilometri în medie, pentru a slăbi

Pierderea în greutate: Ciclismul, după cum știm cu toții, este un exercițiu recreativ. Este o formă de antrenament cardio, care vă poate ajuta atât la pierderea în greutate, cât și la pierderea de grăsime. Trebuie să o faceți pentru o anumită perioadă de timp, la o anumită viteză, în mod regulat, pentru a obține beneficii de pierdere în greutate de la ciclism. Vorbim cu celebrul antrenor de fitness Vinod Channa, despre elementele de bază pe care trebuie să le urmezi atunci când faci ciclism și despre cum poți pierde în greutate făcându-l în mod regulat.

Ciclismul pentru pierderea în greutate: Cunoașteți ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să urmați

Potrivit lui Channa, trebuie să se pedaleze timp de la o oră sau mai mult, pentru a pierde grăsime. “Ciclismul este un antrenament cardio, în care, de obicei, se începe să se ardă grăsimi doar după primele 20 de minute. Dacă mergi pe jos, arderea grăsimilor va începe după această perioadă. Așa că asigurați-vă că faceți ciclism timp de cel puțin 30 de minute”, spune el.

Începeți cu o suprafață plană

Pentru ciclismul în aer liber, încercați să începeți pe o suprafață plană. Odată ce corpul tău se adaptează la mersul pe bicicletă pe o suprafață plană, atunci poți face trasee în urcare, folosind viteze mai mari pe bicicletă. “Dacă sunteți începător, începeți prin a pedala nu mai mult de 20 sau 30 de minute și creșteți viteza treptat”, spune Channa.

Faceți câteva exerciții de întindere înainte și după mersul pe bicicletă

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care fac ciclism în aer liber. În traseul dumneavoastră, este posibil să fiți nevoit să pedalați pe un drum accidentat, cu gropi, etc. “Aceasta poate pune presiune pe spate și poate crește riscul de accidentare. Pentru a reduce acest risc, trebuie să faceți întinderi dinamice înainte și după ce mergeți la ciclism”, spune Channa la DoctorNDTV.

Întindeți-vă brațele, spatele, gleznele, picioarele etc. De asemenea, ar trebui să faceți câteva exerciții pentru partea inferioară a spatelui și a coloanei vertebrale.

Câtă distanță să parcurgi pentru a pierde în greutate

În medie, trebuie să faci ciclism pe o distanță de aproximativ 20 până la 30 de kilometri. Dar Channa sugerează că, în loc să se concentreze pe distanță, trebuie să se concentreze pe durata ciclismului, care ar trebui să fie de o oră sau mai mult. Faceți câteva exerciții de întindere înainte și după rutina de ciclism

Ciclism pentru pierderea în greutate: Ce viteză trebuie menținută?

Pentru ciclismul în aer liber, viteza va varia în funcție de traficul de pe drumuri. Așadar, este probabil ca cineva să meargă mai repede, apoi mai încet și apoi din nou mai repede, dacă pedalează pe drumurile aglomerate din oraș. Channa recomandă să încercați să pedalați într-un ritm mai rapid timp de un minut, iar apoi într-un ritm mai lent pentru următorul minut. Această viteză poate fi menținută pe tot parcursul călătoriei.

Iată un alt lucru pe care îl puteți face: “Asigurați-vă că vă verificați bătăile inimii în mod regulat pe parcursul ciclismului. Ar trebui să atingă undeva în jur de 110 bătăi pe minut, apoi să crească până la 130 de bătăi pe minut (de exemplu), apoi să așteptați 10 secunde și apoi să se mențină la 110 bătăi pe minut. Acesta este modul de a vă antrena inima în timpul unui antrenament cardio”, spune Channa.

Dacă vi se pare prea dificil de urmat, puteți urma pur și simplu regula unui minut de ritm rapid și al doilea minut de ritm lent menționată mai sus. Mersul pe bicicletă în acest mod vă poate ajuta, de asemenea, la creșterea rezistenței.

De ce antrenament cu greutăți înainte de ciclism?

1. Investiție energetică:

Ciclismul angajează în primul rând mușchii din partea inferioară a corpului. Dacă antrenamentul cu greutăți urmează ciclismului, o cantitate considerabilă de energie este deja cheltuită. Inițierea cu antrenamentul cu greutăți asigură o disponibilitate maximă de energie pentru angajarea mușchilor.

2. Pierderea progresivă în greutate:

Pentru a obține o pierdere susținută în greutate, este esențială o combinație de exerciții cardiovasculare (ciclism) și antrenament de forță (ridicarea greutăților). Antrenamentul cu greutăți înainte de mersul pe bicicletă pregătește terenul pentru o ardere eficientă a grăsimilor în timpul întregii sesiuni de antrenament.

3. Eficiența timpului:

Petrecerea a 15 până la 30 de minute pentru antrenamentul cu greutăți înainte de ciclism permite o rutină de antrenament echilibrată. Această abordare permite persoanelor să reducă potențial durata ciclismului fără a compromite beneficiile pierderii în greutate.

Adaptarea rutinei de antrenament cu greutăți:

1. Definiți-vă obiectivul:

Identificați-vă obiectivele de fitness înainte de a începe antrenamentul cu greutăți. Fie că este vorba de tonifiere musculară, de creșterea forței sau de fitness general, adaptați-vă rutina în consecință.

2. Durata optimă:

Țintiți o sesiune de antrenament cu greutăți de 15 până la 30 de minute. Această durată atinge un echilibru, asigurându-se că vă angajați eficient mușchii fără a vă suprasolicita.

3. Ajustați durata ciclismului:

Dacă antrenamentul cu greutăți precede ciclismul, luați în considerare ajustarea duratei ciclismului. O sesiune de ciclism de 45 până la 30 de minute după antrenamentul cu greutăți poate oferi în continuare beneficii cardiovasculare substanțiale.

Înțelegerea experților:

Channa, un expert în fitness, subliniază importanța planificării strategice în integrarea antrenamentului cu greutăți și a ciclismului. “Antrenamentul cu greutăți pe care îl faceți înainte de ciclism va depinde de obiectivul dvs. Petreceți undeva în jur de 15 până la 30 de minute pentru aceasta. Dacă faceți antrenament cu greutăți înainte de ciclism, atunci puteți reduce și durata ciclismului la 45 sau 30 de minute.”

În concluzie:

Navigarea pe tărâmul ciclismului pentru pierderea în greutate necesită atenție, consecvență și o abordare holistică. Acceptând ceea ce trebuie făcut și evitând ceea ce nu trebuie făcut, indivizii pot valorifica întregul potențial al ciclismului ca o călătorie transformatoare de fitness. Întotdeauna ascultați-vă corpul, rămâneți angajat să progresați treptat și, cel mai important, savurați bucuria călătoriei către un corp mai sănătos și mai în formă.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *